Het allerbelangrijkste is dat mijn bruidsparen ontzettend blij zijn met de beelden die ik voor ze gemaakt heb. Zij hebben mij tenslotte het vertrouwen gegeven dat ik de mooiste beelden weet te maken van hun trouwdag. Daarnaast is het een eer als je beelden door diverse vakjury’s, bestaande uit de top van bruidsfotografen ter wereld, wordt uitgekozen en beloond wordt met een award. Door deel te nemen maak je kans op een award, maar deze win je (gelukkig) niet zomaar. Wereldwijd worden er per ronde ruim 10.000 foto's ingezonden, waarvan tussen de 1,5% en 3% beloond wordt met een award. Inmiddels heb ik in 5 jaar tijd bijna 50 awards gewonnen, en eerlijk gezegd: dat went nooit! Het blijft zo bijzonder om je eigen foto tussen al die waanzinnige foto’s te zien staan en het maakt me dankbaar. Vooral dankbaar voor mijn lieve en toffe bruidsparen. Want zonder hun vertrouwen in mij, zou dit niet mogelijk zijn geweest!

Ik doe mee met 3 internationale wedstrijden. Soms wint een foto bij meerdere wedstrijden. En soms moet je veel geduld hebben als je echt in een foto geloofd. Zo heb ik 1 foto een jaar lang, bij iedere wedstrijd, iedere ronde ingestuurd, zonder resultaat. Maar ik geloofde echt in deze foto, en dus hield ik vol. In de hoop dat er op een dag de vakjury gaat zien wat ik in deze foto zie. En dat gebeurde. Na ruim een jaar insturen, heeft de foto uiteindelijk, zelfs bij alle drie de wedstrijden, een award gewonnen. De foto waar ik het over heb, is van de 2 zusjes die een filmpje kijken op een telefoon, terwijl hun haren werden gedaan. Een beeld wat typisch deze generatie laat zien, met de juiste compositie en kleur. Eén van mijn favoriete beelden.

 

This is Reportage

De kern van deze community zit hem in de documentaire huwelijksfotografie: niets geënsceneerd, geen poses, gewoon pure, natuurlijke foto's gemaakt door enkele van 's werelds allerbeste fotografen. This is Reportage is de enige wedstrijd ter wereld waar je ook een "story" kunt insturen. Dit zijn 15-20 beelden van 1 bruiloft. Hier komen je skills als creatieve storyteller echt naar boven.
Absoluut dus de moeite waard om eens een kijkje te nemen op de website van This is Reportage.

MASTERS OF WEDDING

Sinds 2014 reikt de Masters of Wedding Photography elk kwartaal de meest prestigieuze awards uit voor professionele trouwfotografen in de Benelux. Hierdoor creëren zij voor bruidsparen een actueel en eerlijk beeld van de beste hedendaagse trouwfotografie. Daarnaast is de masters een community voor trouwfotografen in de Benelux, waar we kunnen ontwikkelen en collega’s kunnen ontmoeten. Samen leren, praten over het vak en af en toe een borrel voor de gezelligheid. Met elkaar werken we hard om de hoogst mogelijke kwaliteit te kunnen leveren aan alle bruidsparen die fotografie op hun bruiloft belangrijk vinden. 

FEARLESS PHOTOGRAPHERS

De Fearless community is opgericht in 2010 en is waarschijnlijk de meest prestigieuze wedstrijd om aan deel te nemen. Zo'n 5000 bruidsfotografen uit meer dan 100 landen, sturen iedere 2 maanden hun beste foto's in, in de hoop een award te kunnen winnen. Slecht 1,5% van de meer dan 10.000 foto's die iedere ronde worden ingestuurd, wordt beloond met een award. Wat een Oscar winnen voor acteurs is, een Grammy voor een muzikant, is een Fearless dé onderscheiding voor een bruidsfotograaf. 

© 2019 Lumi Fotografie. Alle rechten voorbehouden.