Hi, ik ben Rianne.

 

Het gezicht achter Lumi fotografie. Vlak voor de geboorte van mijn jongste zoon in 2007 kreeg ik mijn eerste spiegelreflex camera en daarmee is mijn passie voor fotograferen ook geboren. Een opleiding op de fotovakschool in Amsterdam was een logisch gevolg. Ieder jaar blijf ik me ontwikkelen door middel van mentoring en workshops bij TOP fotografen uit de hele wereld. Ik ben dankbaar dat ik van een grote passie mijn werk heb kunnen maken en dat ik elke dag mag doen wat ik het liefste doe: mooie momenten vastleggen op een ontspannen, leuke, (te) gekke en creatieve manier. 

Het grootste compliment wat ik kan krijgen, is die van mijn bruidsparen zelf. Dat zij blij zijn met mijn foto’s en dat ik hun liefdesverhaal heb mogen vastleggen. Daarnaast is de erkenning van vakjury’s in wedstrijden heel tof als een foto van mij wordt beloond met een award. Inmiddels heb ik meerdere nationale en internationale awards mogen ontvangen en stond ik in de top 10 van beste trouwfotografen van Nederland en op plek 34 van de wereld in 2020.

Ik ben van mening dat de mensen om je heen je wellicht beter kunnen omschrijven dan dat je dat zelf kan. Dus heb ik mensen die dicht bij mij staan gevraagd of zij mij oprecht willen omschrijven zodat jullie een duidelijk beeld hebben van de persoon die de hele dag met jullie optrekt om de mooiste beelden te maken:

Ze bruist van energie en enthousiasme en heeft een nieuwsgierigheid die mij soms versteld doet staan. Ze is in bijna alles geïnteresseerd en heeft veel belangstelling voor andere mensen. “Nee” zeggen is niet haar sterkste kant omdat ze dan het gevoel heeft mensen te kwetsen."

"Ze is warm en liefdevol. Maar vooral ook gezellig, spontaan en origineel. Dat geldt voor haar foto’s die ze maakt als voor de tijd die je met haar doorbrengt en voor de herinnering die je aan haar overhoudt voor later.”

 • Gezin

  In 1996 heb ik de liefde van mijn leven ontmoet. Hij 17 jaar, ik 15 jaar. Jeugdliefdes dus. Van jongs af aan droomde ik van een mooie bruiloft met alles erop en eraan. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat de liefde vieren. En dat hebben we gedaan. In 2001. Wat een geweldige dag was dat. Iedere seconde genoten. We hoopten jong kinderen te mogen krijgen en in 2004 werd onze eerste zoon Mike geboren en in 2007 onze tweede zoon Luca. Ons gezin is compleet. Mijn passie fotograferen begon door mijn kinderen. Daarom wilde ik een verwijzing in mijn bedrijfsnaam naar hun hebben. LUMI is niet alleen de afkorting van lumineus, wat staat voor 1) helder, lichtend 2) geniaal, briljant, maar zijn tevens de eerste 2 letters van mijn zoons: LUca en MIke

  Wij ondernemen veel met zijn viertjes en proberen zoveel mogelijk te genieten van iedere fase waarin zij opgroeien tot jong volwassen mannen. Inmiddels ben ik met mijn 1,76m de kleinste thuis. Afgelopen oktober waren wij 25 jaar samen en dit hebben we gevierd met onze dierbaren. Ik ben door 25 jaar aan foto's gaan spitten om mooie filmpjes in elkaar te zetten. Wat ben ik blij, dat ik al vroeg de passie voor fotograferen had, want nu werd me nog eens extra duidelijk, hoe waardevol foto's zijn.

  Van veel verschillende momenten in ons leven, koos ik ervoor om niet zelf de foto's te maken, maar juist door collega fotografen te documenteren. Onderstaande foto's zijn gemaakt door mijn lieve collega Linsey van Stories by Lins op ons 25-jarig feest.

 • Reizen

  We willen veel van de wereld ontdekken en zijn al jong begonnen met reizen. Onze huwelijksreis was naar de oostkust van Amerika. We hebben ons duikbrevet gehaald in Egypte. De wereld onder water ontdekt in Gran Canaria, Egypte, Turkije en Nederland. Op het Noorderlicht gejaagd in Lapland. Huskytour gedaan in Noorwegen. Paragliden in Italië. Onze favoriete gezinsvakanties waren naar Italië, Turkije en de Ardennen.

  We hopen dat onze droom in 2022 mag gaan uitkomen: Een maand rondreizen door Amerika en een 8-daagse cruise door de Caribbean te doen. Dit jaar zullen ook onze zoons hun duikbrevet gaan halen, zodat we met zijn viertjes kunnen gaan duiken in Key West.

  Met een camper door Canada, op safari in Zuid-Afrika en rondreizen door Azïe zijn reizen die nog op ons verlanglijstje staan en hopen dit te mogen meemaken.

 • Ontwikkeling

  Er is geen short-cut in de fotografie. Als je passie voor fotograferen hebt, zou je graag al snel die geweldige beelden willen maken en snel een eigen stijl willen creëren. Maar dat gaat niet. Dit kost enorm veel tijd, inspanning en geduld. Wat soms gepaard gaat met de nodige frustraties. Als ik 1 advies zou willen meegeven aan beginnende fotografen is het dit: Hou niet alleen je oog op het einddoel wat je wilt bereiken, maar geniet van de weg ernaartoe. Kijk af en toe eens achterom om te zien hoe ver je al gekomen bent en wees trots op jezelf!

  Mijn weg:

  2022: Jaar mentoring bij Philippe Swiggers
  2022: Master workshop bij Victor Lax
  2020: 16 uur online workshop Two Mann studios
  2020: Albumdesign en sales By Nadia
  2019: 4 daagse Fearless conferentie in Aachen Duitsland
  2018: midweek Masterclass Moments in Florence met Tyler Wirken en Huy Nguyen
  2018: midweek workshop Dare to Be met Arno de Bruijn en Sander van Mierlo
  2018: Workshop Photomechanic bij Heleen Klop
  2018: Workshop workflow en editing bij Eppel fotografie
  2018: Fearless conferentie Kroatië 4 dagen
  2018: The full monty een jaar lang coaching door 4 topfotografen: Damon Pijlman, Isabelle Hattink, Philippe Swiggers en Jacqueline Dersjant
  2017: seminar Masters of Dutch Wedding
  2017: seminar van Isabelle Hattink (nr. 1 Fearless fotograaf van de wereld in 2017)
  2017: een jaar lang privé mentoring bij Arno de Bruijn van Trouwdag in Beeld
  2016: 1-op-1 workshop flitsten bij Sander van Mierlo
  2016: Photoshop Exclusive by Dianne fotografie
  2015: Prive workshop Lightroom Editing moments
  2015: Beloved workshop bij Heleen Klop
  2015: vierdaagse bruidsworkshop Damon Pijlman in Italië (Puglia)
  2014: workshop newbornfotografie bij Rocyka fotografie
  2014: tweedaagse bruidsworkshop bij Damon Pijlman in Nederland
  2013: fotovakschool Amsterdam • Prestaties

   

   

  2020: Top 5 Storyteller Netherlands and top 60 Storyteller worldwide - This is Reportage.
  2020: Top 20 Netherlands and top 50 worldwide - Fearless photographers
  2019: Top 25 Masters of Weddingphotography Benelux
  2018: Top 25 Masters of Weddingphotography Benelux

   

  2020: Jurylid bij FdB - Fotógrafos de Boda© 2019 Lumi Fotografie. Alle rechten voorbehouden.