In 2015 mocht ik een keer mee als second shooter naar een huwelijk om te kijken of bruidsfotografie iets voor mij zou zijn. Ik kwam vol energie thuis. Wat was dit gaaf om te doen!! Toen wist ik het zeker: ik wil me gaan specialiseren in huwelijksfotografie. Ik ben workshops en mentoring gaan volgen in zowel binnen- als buitenland bij geweldige fotografen. Inmiddels heb ik meer dan 100 huwelijken mogen vastleggen. Zo bijzonder om het vertrouwen van bruidsparen te krijgen om hun mooiste dag te mogen vastleggen. Iedere bruiloft benader ik alsof ik het voor het eerst doe: met gezonde spanning en met heel veel plezier.

Wat ik vaak hoor van mensen is dat de foto's mijn karakter weerspiegelen: Humor, kleurrijk, creatief en vooral gezellig. Een heel mooi compliment om te krijgen. Toch kan ik ook erg houden van rust en eenheid die een foto kan uitstralen. En laten we romantisch niet vergeten. Allemaal elementen die terug te vinden zijn in mijn beelden. Misschien vragen jullie zich nu af: "Is ze dan erg aanwezig op onze trouwdag?" Het antwoord is: "nee". Juist niet. Wat ik tijdens de gehele bruiloft doe is observeren (1) en luisteren (2).
1. Kijken naar wat zich afspeelt voor me en dat met een mooi perspectief of creatieve invalshoek vastleggen. Ook kijk ik waar het mooiste licht vandaan komt en maak daar gebruik van en heb ik oog voor detail.
2. Tijdens het observeren luister ik ondertussen naar alles wat zich om mij heen gebeurd, zodat ik snel kan schakelen om zoveel mogelijk van die toffe momenten te kunnen vastleggen. (Met een second shooter erbij, kun je nog meer momenten in beeld vangen, want ik kan maar op 1 plek tegelijk zijn).

Kortom: ik ben vooral op de achtergrond en doe mijn best om onopvallend aanwezig te zijn. Alleen tijdens de fotoshoot vindt het bruidspaar het vaak fijn als ik de leiding neem en hen aanstuur. Groepsfoto's worden vaak met een vleugje humor gedaan, dus daar ben ik ook wat meer aanwezig. Maar voor de rest van de dag, vind ik het fijn als jullie mij eigenlijk de gehele dag niet door hebben. Ik voel me niet genegeerd hoor;-)

Spreekt bovenstaande jullie aan en is mijn stijl van fotografie wat jullie zoeken? Dan zou het heel goed kunnen, dat wij een leuke klik hebben. Stuur me vooral een berichtje om te zien of ik nog beschikbaar ben op jullie trouwdatum.

Mei 2022: Dit is een nieuwe website en ik ben bezig met de inrichting ervan. Wegens drukte door het trouwseizoen, duurt het nog even. Ik hoop binnenkort al deze huwelijken aan jullie te laten zien. Bij de slideshows en op Instagram kunnen jullie ondertussen meer foto's zien. Zijn jullie benieuwd of ik op jullie trouwdag nog beschikbaar ben? Stuur me gauw een berichtje via het contactformulier ;-)

© 2019 Lumi Fotografie. Alle rechten voorbehouden.